De koppeling

 


Knel de koppeling als volgt op (liefst tussen houten spanplaten) en draai die dikke moer los, makkelijker gezegd dan gedaan wel… Het is immers een oversized moer en je moet al eens goed zoeken naar wat gereedschap hiervoor.

 

Ow, hier is het dan al,

 

Draai dan gewoon tegen de klok in en de moer zal wel los komen.


LET OP ! ! !  Hier komt “le moment suprème”, de koppeling kan uiteen springen.  Een volgende foto toont waar je beter kan op letten.

Je ziet dus waar die 45kg duwkracht optreedt, let daar dan een beetje mee op, want je kan bepaalde onderdelen of jezelf nogal beschadigen.

 

We gaan naar de volgende stap en we kijken nog eens wat we allemaal zien.


 

En hier zitten we er dan mee.  Je hebt nu vrij spel om de drukveer en/of de trekveertjes te modificeren.

 


Om de trekveertjes te veranderen kan je bijvoorbeeld de koppeling opspannen (zoals toen wij deden om die grote moer los te draaien, maar dan de koppeling alleen) en met een ijzerdraadje de veertjes er uit trekken.

 

 


 
Even trekken met de richting van de pijl.

 

LET OP!!  Als je te hard trekt, is je veertje permanent naar de kloten.  

Om nu een andere drukveer te steken zal je zeker nogal zitten baggeren, toch als je het nog nooit hebt gedaan.  Daarom helpen we wel even.

 


Je hebt gewoon wat kracht in je handen nodig en iemand die de moer aan kan draaien.

Bovenstaande foto is om de riem er weer tussen te wringen.  Om de drukveer er in te krijgen leg je de schijven op de grond, met je volle gewicht op de koppeling duwen, en iemand die de moer er op draait.


Om de riem er weer in te krijgen moet je gewoon wreed hard drukken, en dan moet de andere persoon de riem er proberen tussen te duwen.

 

Vergeet bij het terug monteren van de brommer zeker geen onderdelen, ga terug in de stappen waarmee je ook bent afgebouwd, en zie dat je niets naar de kloten helpt.

Wij zijn  niet verantwoordelijk voor …

 

… … voor niets verantwoordelijk,  … …    zie dat je niets verkeerd doet! ! !

 

volgende pagina